fallback

Ще приватизират почивната база на МС в курорта Св. Св. Константин и Елена

От бъдещия собственик ще се иска да запази дейността на обекта

17:07 | 12.09.12 г.

Правителството възложи на Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол да приватизира почивната база на Министерския съвет в курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена”, съобщиха от пресцентъра на кабинета.

Имотът е частна държавна собственост и се състои от парк с площ 16 240 кв. м и девет сгради с различно предназначение, в това число хотел на четири етажа с басейн, медицински център, фитнес, ресторант с тераса, заседателни зали.

Приватизацията на имотите ще се извърши чрез публичен търг с явно наддаване, в който като задължително условие ще се включи запазване рекреационната дейност на обекта.

С друго решение министрите промениха от публична в частна държавна собственост статута на два имота в София и ги апортираха в капитала на две държавни болници с принципал министърът на здравеопазването.

Първият имот е сграда на груб строеж с първоначално предназначение за хирургичен блок към болницата „Св. Екатерина“. Лечебното заведение има средствата да довърши строежа и да създаде модерен високотехнологичен спешен център за диагностика и лечение на сърдечно-съдови заболявания.

Вторият имот е административна сграда, която се намира в столичния квартал „Дианабад“. Тя ще бъде апортирана в капитала на Многопрофилната болница за активно лечение по неврология и психиатрия „Св. Наум” и след ремонт ще бъде използвана за нуждите на административно-стопанския блок на лечебното заведение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:53 | 10.09.22 г.
fallback