fallback

Blackstone и тайванска фамилия купуват етажи от офис кула в Шанхай

Инвестицията е за 425 млн. долара и е в нов бизнес център

09:40 | 30.08.12 г.

Компанията за частен капитал Blackstone Group и тайванската фамилия Уей, основател на компанията за производство на храни Ting Hsin International Group, се опитват да намерят 282 млн. долара за период от пет години, за да купят бизнес имот в Шанхай, предаде изданието Basis Point, цитирано от Reuters.

Според информацията, позоваваща се на анонимни източници, Blackstone и Уей са в процес на закупуване на етажи с офиси в Huamin Imperial Tower - нова бизнес сграда в Шанхай, която се строи от компанията Huamin Group.

Сделката е за 2,7 млрд. юана (425 млн. долара).

Blackstone има капитал от 4,3 млрд. долара в Азия и недвижими имоти за 38 млрд. долара по целя свят. Данните са актуални към септември миналата година. Напоследък фирмата разширява присъствието си в Китай, като е съсредоточена предимно в строителството на жилища и хотели, както и в ремонта на търговски центрове.

Huamin Imperial Tower ще има 68 етажа, като от шестия до 33-ия етаж ще бъдат разположени първокласни офиси. В сградата ще се помещава и Hotel Sofitel Shanghai.

Благодарение на ниските обеми на неусвоените площи наемите и цените на офисите в Шанхай нарастват бързо от 2010 г. насам. Средните наеми на първокласните офиси в града са се увеличили с 13,2% на годишна база, сочи изследване на консултантите от DTZ.

Осемте нови сгради, които ще се появят до края на тази година, обаче вероятно ще окажат натиск върху наемите, прогнозират експертите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:56 | 14.09.22 г.
fallback