fallback

Подготвя се глобален индекс за инвестициите в непублични фондове за имоти

В Европа, САЩ и Азия вече действат регионални индекси

15:17 | 23.08.12 г.

Европейската асоциация на инвеститорите в непублични фондове INREV, азиатската организация ANREV и американският Национален съвет на доверените лица в сектора на имотите (NCREIF) ще създадат нов глобален индекс, който ще измерва резултатите в сектора на инвестициите в непублични фондове за имоти, съобщи онлайн изданието PropertyEU.info.

Това ще е първият подобен индекс, като потенциалът му е за около 670 фонда с обща брутна стойност на активите в размер на 519 млрд. евро.

Според Патрик Кантърс от INREV индексът ще бъде много полезен за индустрията, особено по отношение на създаването на различни универсални показатели и за стандартизацията.

NCREIF и INREV вече имат добре установени регионални фондови индекси, а ANREV създаде първия азиатски фондов индекс през 2011 г.

Вече е сформирана глобална работна група с представители на трите организации. Нейната цел е да представи първоначалните идеи за индекса на годишната конференция на ANREV в Хонконг през октомври и на есенната конференция на NCREIF във Флорида през ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:17 | 23.08.12 г.
fallback