fallback

МРРБ обяви нова обществена поръчка за техническо обследване на сгради в 2 региона

При провеждането на първата процедура за техническо обследване нямаше кандидати за Северния централен и Югоизточния район на страната

10:23 | 20.08.12 г.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) обяви нова обществена поръчка за обследване на многофамилни жилищни сгради и изготвяне на технически паспорти за Северния централен район и за Югоизточния район на България, съобщиха от ведомството.

При провеждането на първата процедура за двата региона не се яви нито един кандидат.

Investor.bg припомня, че в началото на август министерството обяви и нова обществена поръчка за избор на проектни мениджъри в Северозападния и Североизточния регион, където също нямаше кандидати при първата процедура.

Кандидатите за техническо обследване на сградите в двата региона и изготвянето на технически паспорти могат да подават документи до Оферти могат да се подават до 17:00 часа на 27 септември.

Фирмите ще правят оценка на моментното състояние на сградите, чиито собственици кандидатстват по програмата на министерството за саниране с европейски средства.

Предвижда се при техническото обследване да се установи дали оценяваните сгради са конструктивно устойчиви, за да бъдат санирани, от какви ремонтни дейности и подобрения се нуждаят, както и да се разработят технически паспорти и да се очертаят мерките за безопасна експлоатация.

Фирмите, които ще правят обследването на сградите, е необходимо да посочат и сроковете за извършването на необходимите основни и текущи ремонти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:05 | 14.09.22 г.
fallback