fallback

Най-интересните градчета, обявени за продажба

Повечето пустеещи миниатюрни градчета се намират в Щатите, но интересни за инвеститорите са средновековните изоставени населени места в Италия

12:38 | 10.08.12 г.

Наскоро виетнамец си купи градчето Бъфорд в САЩ за 900 хил. долара. Снимка: Ройтерс

В началото на април американското градче Бъфорд в щата Уайоминг се сдоби с нов собственик. Градчето беше продадено за 900 хил. долара на виетнамец, който е успял да реализира мечтата си – да притежава своя собственост в САЩ.

Същия месец на търг беше продаден и малък град в щата Вашингтон, а през май едно „призрачно градче“ във Франция също беше продадено цялото, пише CNBC.

Много от купувачите се надяват да възродят старата слава на обезлюдените населени места и да развиват успешен туристически бизнес.

Други пък ползват призрачните градчета с рекламна цел. През юли например предприемач инвестира в градчето Банкърсмит в щата Тексас в САЩ, за да го брандира и да увеличи рекламното си присъствие в щата.

Подобни инвестиции обаче могат да бъдат много опасни. Изданието припомня, че през 1989 г. актрисата Ким Бейсинджър купи призрачно градче в щата Джорджия за 20 млн. долара, но през 1994 г. го продаде само за 1 млн. долара.

Изданието е подбрало осем от най-интересните градчета за продан, не само в Щатите, но и в Европа. Вижте ги!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:39 | 04.09.22 г.
fallback