fallback

Строителните компании в Дубай берат плодовете на възстановяването

Печалбата на най-големите строители за полугодието регистрира сериозни ръстове спрямо първата половина на миналата година

17:40 | 30.07.12 г.

Печалбите на най-големите строителни компании в Дубай нараснаха през първата половина на настоящата година, като подчертаха възраждането на пазара на имоти и икономиката като цяло на емирството, съобщи онлайн изданието thenational.ae.

Nakheel и Union Properties се присъединиха към Emaar Properties и демонстрират стабилно увеличение на печалбите заради възстановяването на Дубай.

„Целият пазар се възстановява“, коментира Али Рашид Лутах, изпълнителен председател на Nakheel.

„Свидетели сме на ръст на търсенето във всички сегменти на пазара. Преди няколко месеца продажбите ни се бяха фокусирали само върху Palm Jumeirah, а продаваме имоти във всички наши проекти“, допълни той.

Чистата печалба на Nakheel за първото полугодие е 767 млн. дирхама, което е с 36% спрямо печалбата на компанията през миналата година.

Приходите на компанията са се увеличили до 3,1 млрд. дирхама, след като през миналата година бяха само 1,4 млрд. дирхама.

Union Properties се върна на печалба тази година, като за периода януари-юни отчете положителен финансов резултат от 106 млн. дирхама. За сравнение, по същото време на миналата година Union Properties регистрира 439 млн. дирхама загуба.

Компанията, която построи някои от най-грандиозните проекти в Дубай, сред които Ritz-Carlton Hotel в Dubai International Financial Centre, смята да съсредоточи вниманието си върху развитието на средни по размер проекти, за да си осигури по-бърза възвращаемост.

Наскоро Emaar отчете печалба за полугодието в размер на 1,22 млрд. дирхама, което е с 45% повече спрямо финансовия резултат от миналата година.

Сделките с имоти в Дубай през първото полугодие са се увеличили с 4 млрд. дирхама. Рекорден ръст се наблюдава в сегмента на търговията на дребно, авиацията и хотелите, отбелязва изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:25 | 07.09.22 г.
fallback