fallback

Ирландия започва да събаря строителните паметници на кризата

Тази седмица за първи път специалната държавна агенция, която управлява недостроените жилища, събори блок

11:27 | 20.07.12 г. 2
Автор - снимка
Редактор

Ирландия ще разчита на булдозерите, а не на банките, за да се справи със строителните паметници на кризата, пише Bloomberg.

Тази седмица за пръв път специалната държавна агенция, която беше създадена, за да управлява недостроените жилища и да се опита да ги продаде, за първи път събори недовършена жилищна сграда.

Близо 2 хиляди са недовършените жилищни комплекси в страната, които загрозяват пейзажа, показват данни на правителството в Дъблин. В тази връзка жилищният министър Иън О'Съливан коментира, че по-разумно би било някои от недовършените сгради да бъдат съборени.

За десет години в Ирландия са построени над половин милион жилищни сгради, въпреки че населението на страната е едва 4,5 млн. души. Темпът на строителство в Ирландия изпреварваше съществено строителството в Европа.

О'Съливан коментира, че предшествениците му не са направили никакво планиране за нуждите от нови жилища и не е бил осъществяван достатъчно добър контрол.

Властите в Ирландия са загрижени и за безопасността. През февруари имаше случай на загинало дете сред строителните останки на недовършен жилищен комплекс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:10 | 14.09.22 г.
fallback