fallback

Промениха структурата на IPO-то на Empire State Building

Собствениците са се съобразили с опасенията на инвеститорите за данъчното облагане

10:14 | 04.07.12 г.

Фамилията, която контролира Empire State Building, е променила структурата на предложеното първично публично предлагане на небостъргача, отчасти в отговор на опасенията на инвеститорите, че семейството получава по-добри данъчни условия, предаде Wall Street Journal.

Според новите правила данъчните условия за близо 2 800-те инвеститора в емблематичния за Ню Йорк небостъргач ще са същите като тези за семейство Малкин.

"Уникалната" структура, която "не е използвана никога преди", ще предостави на инвеститорите възможност да разсрочват данъчни задължения, произтичащи евентуално от предлагането.

В същото време обаче ако предлагането не бъде осъществено, организацията, наследила дела на Леона Хелмсли в сградата, ще трябва да го продаде.

Хелмсли остави по-голямата част от империята си на фондация с идеална цел. В завещанието си тя инструктира изпълнителите му да продадат имотите й, контролирани от Малкин.

Ако IPO-то не бъде проведено и фондацията продаде дела си, Малкин ще задържат "блокиращ" дял в Empire State Building, "което ще създаде опасност от патова ситуация" между Малкин и купувача на дела на Хелмсли.

По-рано инвеститорите бяха критично настроени към IPO-то, отчасти поради факта, че според предишната структура те можеха да бъдат обложени с данък върху печалбата, който щеше да изяде приходите им от публичното предлагане.

През май Малкин промениха структурата, за да увеличат евентуалните приходи на инвеститорите, но някои от тях запазиха скептицизма си.

Според новата структура инвеститорите биха могли да получат "оперативни партньорски дялове" вместо акции в новото дружество. Така те няма да имат данъчни задължения, докато не осребрят дяловете си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:08 | 10.09.22 г.
fallback