fallback

Новоизлюпени хотелиери се насочват към слабо развити туристически зони

Бизнесмените очакват да намалее туристическият поток от Европа заради кризата

10:36 | 22.06.12 г.

Милиардерът Роналд Бъркъл, който изкупува супермаркети и компании за храни, напоследък проявява все по-силен апетит към хотелиерския бизнес, пише Wall Street Journal.

Последната му сделка е за хотел с 400 стаи в Кореятаун, Лос Анджелис, който ще разполага с частни стаи за караоке и специално корейско меню.

Хотелът поставя началото на нова марка, изветна като "Лайн" - плод на джойнт венчър между компанията на Бъркъл Yucaipa Cos. и базираната в Ню Йорк строителна фирма и оператор на хотели Sydell Group.

Имотът в Кореятаун е част от стратегията на венчъра да изпъкне сред силната конкуренция в големите градове.

Като цяло партньорите твърдят, че ще инвестират в бутикови хотели с обща стойност до 1 млрд. долара.

Докато повечето хотели се насочват към места с много туристи, Бъркъл и Sydell се целят към сгради в недотам популярни квартали с ограничен брой хотели и по-малко известни атракции.

В Ню Йорк венчърът и партньорите му притежават хотел "NoMad", а Sydell държи хотел "Ace". Двата бутикови хотела съживиха северните райони на Манхатън, където до неотдавна преобладаваха аутлети за парфюми и евтини магазини за куфари.

Друг съвместен проект на Yucaipa и Sydell е придобиването на 10 евтини хотела през следващите две години на обща стойност около 250 млн. долара и трансформирането им в луксозни хостели за младежи. Проектът стартира от Маями.

Хотелът в Кореятаун ще отвори врати през първото тримесечие на 2013 г., като цените ще са около 200 долара за нощувка.

Подобно на други собственици на хотели Бъркъл е разтревожен от евентуалното отрицателно влияние от кризата в еврозоната и слабото евро върху туризма в САЩ.

"Възможно е да намалеят туристите от Европа за сметка на тези от Китай, Бразилия, Русия и др.", коментира той, като допълва: "Очакваме и засилване на вътрешните пътувания в рамките на САЩ".

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:11 | 09.09.22 г.
fallback