fallback

Топ 10 на най-горещите инвестиционни пазари на имоти в света

Вижте кои са най-привлекателните дестинации според британския Telegraph

13:44 | 22.06.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Париж винаги е бил един от най-атрактивните пазари за инвестиции. Снимка: HarshLight. Лиценз: Creative Commons

Добри или лоши, печеливши или губещи, рискови или сигурни, инвестициите в имоти остават на мода дори след всички проблеми от последните години. Или именно заради тях. Справка – новата треска за луксозни имоти в Лондон.

Променят се само динамиката, локациите, цените и настроенията.

България бе изключително атрактивна дестинация за британците през 2007 г. Сега тези, които все още не са продали, отчаяно се опитват да се отърват от собствеността си у нас.

Флорида бе един от най-предпочитаните международни пазари през 2005 и 2006 г. Впоследствие индексът за жилищните цени във Флорида на Федералната агенция за жилищно финансиране загуби едно десетилетие, като се върна на нива под 300 пункта, сравними с тези от 2003 г. За сравнение през годините на бума той гонеше 500 пункта.

Ирландия, един от най-динамичните пазари преди бума, сега преживява една от най-тежките кризи в сектора в световен план.

По данни на Global Property Guide (GPG) Ирландия бе пазарът с най-голям спад на жилищните цени в света през първото тримесечие на годината. Цените там се понижиха с над 11% за периода в сравнение с първото тримесечие на 2011 г., когато вече се бяха понижили с почти 17% на годишна база.

Въпреки (а вероятно и заради) това много пазари продължават да привличат вниманието на световните инвеститори, които търсят сигурно убежище за своите капитали. Те се насочват основно към глобалните финансови и търговски средища, цените в които се характеризират с по-малка волатилност.

И това е въпреки тезата на някои икономисти, че дългосрочната норма на възвръщаемост от имоти е отрицателна и въпреки че много от тези имоти през голяма част от времето стоят празни, превръщайки се в цел на различни нарушители.

Британският Telegraph предлага класация на 10-те най-атрактивни пазара на имоти по света в момента.

Вижте кои са те тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:35 | 07.09.22 г.
fallback