fallback

Тръмп: Цяла Европа е изпъстрена с инвестиционни възможности

На практика може да купите всичко за жълти стотинки, коментира ситуацията на Стария континент строителният магнат

18:31 | 19.06.12 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Инвеститорът милиардер Доналд Тръмп. Снимка: Gage Skidmore, лиценз: CreativeCommons

Въпреки всичките си проблеми и сътресения, Европа предлага неограничени възможности за  всички инвеститори, търсещи евтина земя и уникални сделки, коментира Доналд Тръмп в интервю за CNBC.

Въпреки че според него еврозоната вероятно ще се разпадне, а отделните страни ще се върнат към собствените си валути, подобно сътресение би предоставило на инвеститорите възможност за уникални сделки, коментира Тръмп.

„Инвестирате за жълти стотинки. Купувате земя за жълти стотинки, на практика купувате всичко за жълти стотинки“, изтъква инвеститорът. 

„Разбира се, ще се наложи да задържите инвестицията си за известно време, но в крайна сметка в Европа има страшно много забележителни възможности. По този въпрос няма две мнения“, допълва той.

„Испания е впечатляваща“, казва Тръмп. „Това е страхотна страна, която е в затруднено положение и точно сега е моментът да се възползвате от нея“.

Въпреки че прогнозата на Тръмп за европейските финанси остава песимистична, той не смята, че кризата в Гърция, Испания и еврозоната като цяло може да предизвика глобална рецесия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:47 | 14.09.22 г.
fallback