fallback

Градинката до Руската църква в София няма да се застроява

Общината се съгласи да замени спорния терена с дела си в Централните хали и то пози начин прекрати дългогодишния си спор с фирма "Ащром"

13:09 | 31.05.12 г. 1

Столичният общински съвет обяви на днешното си заседание градинката до Руската църква в София да стане публична общинска собственост, предаде БТА.

Съветниците взеха решението с пълно мнозинство, с което на практика се затвърждава искането на обществеността зоната да остане зелена площ и да не бъде застроявана.

Спорният терен беше заменен след преговори с фирма "Ащром", собственик на имота, при които Столичната община отстъпи 25-процентния си дял в Централните хали. Така израелската компания вече притежава 100% от халите.

Общинският съвет взе решението за замяната на дела на Столичната община в халите срещу терена до Руската църква в София още в началото на май.

Споразумението за замяната беше постигнато между страните още през 2010 г. Сделката обаче се забави, тъй като друга фирма наложи запор върху акциите на общината в „Централни хали“ АД заради натрупани задължения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:24 | 12.09.22 г.
fallback