fallback

Строителната продукция през март е нараснала с 2,1%

Ръстът на годишна база се определя от увеличението на продукцията при гражданското/инженерното строителство, отчита НСИ

11:39 | 08.05.12 г. 2
Автор - снимка
Редактор

Пролетно оживление в строителството отчита Националният статистически институт (НСИ).

През март индексът, измерващ строителната продукция, се е повишил с 1,8% на месечна база, а на годишна основа е измерен още по-силен ръст – 2,1%, показват предварителните данни на националната статистика.

Ревизирани са и данните за строителната продукция през февруари. Месечният спад е бил 0,4%, а не 3,6%, както беше обявено. Годишното намаление на строителната продукция през февруари обаче е било 11,1%, а не 10%.

Месечното оживление в строителството през март се дължи основно на гражданското/инженерното строителство. След като през февруари строителната продукция при гражданското строителство намаля с 3,3%, през март е отбелязала ръст от 3,4%, сочат предварителните данни.

При сградното строителство обаче месечният ръст на строителната продукция се забавя до 0,5%, след като през февруари беше отчетено увеличение от 1,9% спрямо януари.

Годишното оживление в строителството през март също се определя от гражданското/инженерното строителство, където е отчетен 7,1% годишен ръст на строителната продукция.

При сградното строителство обаче е регистриран годишен спад на продукцията от 1,4%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:43 | 13.09.22 г.
fallback