fallback

Слаб интерес към апартаментите в кулата на Тръмп в Торонто

Купувачи искат да се откажат от инвестицията си, като опитват да развалят предварителните договори или да продадат жилищата

11:51 | 24.04.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Доналд Тръмп. Снимка: Ройтерс

Миналата седмица Доналд Тръмп преряза лентата на най-новия луксозен хотел и жилищна кула в Торонто, но няколко от купувачите на жилища, сключили сделки в началото на проекта, се опитват да ги продадат, а първоначалните продажби са разочароващи, пише Wall Street Journal.

65-етажната кула в сърцето на финансовия квартал на Торонто е един от общо пет проекта за луксозни хотели и апартаменти, които вече са открити или са на път да отворят врати в града.

Проектът на Тръмп обаче се бори с бавните продажби и купувачите, които съжаляват за инвестициите си.

Частната строителна компания, която осъществи проекта, Talon International Development Inc., продава жилищните апартаменти на средна цена от 2,3 млн. долара, а при хотелските апартаменти цените са от 967 хил. долара нагоре.

Най-малко осем групи от инвеститори в хотелски апартаменти са наели адвокати, за да им помогнат да развалят договорите и да си възстановят депозитите от по 212 700 долара. В същото време в кулата са продадени около 60% от апартаментите, като при хотелската част този дял е 85%. Тези дялове са по-ниски в сравнение с някои от конкурентните проекти.

Според говорител на Talon проблемът с купувачите, желаещи да развалят договорите си, не е уникален за Тръмп. Слабата световна икономиката вреди на продажбите като цяло, особено като се имат предвид високите цени на предлаганите имоти.

Икономистите и някои официални лица в Канада вече предупредиха, че пазарът на апартаменти в Торонто, където цените вървят нагоре, може да отбележи корекция заради свръхзастрояването.

Тръмп, който даде името си на проекта, но държи само миноритарен дял от него, не е особено разтревожен за състоянието на пазара.

"Човек никога не знае къде започват или завършват циклите... Може само да се гадае... Градът е страхотен и ние построихме един страхотен продукт", заяви той.

Апартамените на Тръмп са сред най-скъпите в Торонто. Цените им се движат между 18 и 19 хил. канадски долара за кв. м при средна цена за града от около 6 хил. канадски долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:43 | 09.09.22 г.
fallback