fallback

Столичната община инвестира 500 хил. лв. в ремонт на подлези

Извън този бюджет реконструкцията на подлеза при НДК в София ще струва 1,8 млн. лева

15:50 | 18.04.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Столичната община предвижда да инвестира половин милион лева в ремонт на подлези до края на годината, съобщи БНТ.

Десет от подлезите са по "Ботевградско шосе", два край бул. "Ситняково" и ул. "Гео Милев" и един пред Румънското посолство.

Днес започна най-мащабният ремонт - на подлеза при НДК в София. Работата ще продължи до август и ще струва на общината 1,8 млн. лева.

Ще бъдат реконструирани пешеходната и транспортната зона на подлеза. До пускането на метрото той трябва да бъде с нов таван и изцяло подменена подова настилка. Ще се ремонтира и електрическа инсталация на пешеходното съоръжение.

За да се увеличи площта на подлеза и да се поеме големият поток от пътници, ще бъде намален броят на магазините. Повечето от тях са в окаяно състояние и функционират над 10 години като временни обекти. Ще бъде отворен и изходът към бул. "Патриарх Евтимий".

Преди месец Столичната община започна друг голям проект с премахване на кафенетата около Националния дворец на културата. Общината е взела решение около сградата да има само три обществени заведения, както и две обществени тоалетни.

Предстои и провеждането на обществено обсъждане за монумента „1 300 години България“ в градинката пред двореца на културата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:14 | 05.09.22 г.
fallback