fallback

Blackstone планира да инвестира 2,6 млрд. евро в Европа през годината

Освен във Великобритания американската компания търси възможности в Германия и Северна Европа

10:28 | 09.04.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Американската компания Blackstone Real Estate планира да инвестира около 2,6 млрд. евро в недвижими имоти в Европа през тази година, предаде онлайн изданието PropertyEU.info. През последните две години компанията е вложила над 14,4 млрд. евро в имоти по целия свят.

Така Blackstone вероятно ще стане един от най-активните инвеститори в Европа през тази година, след като през миналата година компанията зае второто място в тази класация по обем на придобиванията.

От Blackstone продължават да виждат добри възможности от рекапилизацията на сделки от периода на балона, включително портфейли от лоши имоти.

Освен това фирмата навлиза и в сферата на строителството: по-рано този месец тя стартира проект в Лондон - новата централа на UBS. Проектът ще струва около 400 млн. паунда.

Освен във Великобритания компанията търси възможности и в Германия и Северна Европа, посочва изданието.  Blackstone е един от най-агресивните купувачи на имоти в света, особено след кризата.

През 2008 г. тя затвори инвестиционен фонд с капитал от близо 11 млрд. долара, който се превърна в най-големия фонд за имоти, създаван някога в сектора. Основната част от капитала на фонда бе инвестирана в САЩ.

В края на миналата година компанията съобщи, че е набрала средства за нов фонд, който да инвестира в проблемни имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:56 | 14.09.22 г.
fallback