fallback

Глобална компания направи втори милионен фонд за инвестиции в бразилски имоти

GTIS Brazil Real Estate Fund II привлече повечето от инвеститорите, участвали в първия подобен фонд

13:45 | 22.03.12 г.

Общо 24 институционални инвеститора ще вложат 810,2 млн. долара в проекти за недвижими имоти в Сао Пауло и Рио де Жанейро, предаде Forbes.

Така глобалната компания за инвестиции в имоти GTIS Partners успя да набере най-голямото финансиране от чужденци, които искат да инвестират в бразилски имоти.

GTIS Brazil Real Estate Fund II привлече много от инвеститорите, които се включиха в първия фонд на компанията - GTIS Brazil Real Estate Fund I. Той успя да събере 510 млн. долара през кризисния период 2008-2009 г., а от създаването си през 2005 г. привлече частен дялов капитал от около 2,3 млрд. долара.

В резултат на това базираната в Ню Йорк компания вече управлява най-големия фонд за частен капитал за инвестиции в имоти в Бразилия.

До момента фондът е похарчил около 30% от сумата за складове и жилищни проекти в Сао Пауло, както и за чисто нов бизнес имот в Рио де Жанейро. Планирани са проекти за още около 250 млн. долара.

"Става въпрос за изцяло ново строителство", коментира Том Шапиро, президент и основател на GTIS. Джош Пристоу, управляващ директор на GTIS, посочва, че инвестициите в Бразилия се движат от много макро показатели, включително предстоящото Световно първенство по футбол през 2014 г. и Лятната олимпиада през 2016 г.

Наемите в страната са свързани с основната инфлация и се актуализират на всеки три години. Освен това нивата на неусвоените площи са ниски, тъй като икономиката продължава да расте с бързи темпове.

В градове като Сао Пауло пък все още няма първокласни бизнес сгради, подобни на тези в САЩ, Европа или дори Азия. Компаниите, които се местят в Бразилия или търсят по-големи офиси, ще се насочват към по-нови сгради, посочват експертите.

В същото време инвеститорите на дребно, които се интересуват от имоти в Бразилия, нямат голям избор от продукти.

Бразилската компания за жилищно строителство Gafisa е ликвидна, но и силно нестабилна. Други имена от бранша, като PDG Realty или бизнес имоти като BR Malls, са листванни само на фондовата борса BM&F Bovespa.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:40 | 14.09.22 г.
fallback