fallback

Инвеститорите в имоти в Европа се насочват към индустриалния сегмент през 2012

Общо 20% от инвеститорите смятат, че покупката на индустриални имоти е най-атрактивна

12:01 | 09.03.12 г.
Автор - снимка
Създател

Изображение: JLL

Инвеститорите в имоти в Европа демонстрираха ясна преориентация в своята нагласа в полза на индустриалните и логистичните имоти през 2012 г., смятат специалисти.

Според проучване на CBRE 20% от инвеститорите смятат, че индустриалните и логиситчните активи са най-привлекателни за покупка през 2012 г. в сравнение с 13%, които са били на това мнение през 2011 г. С това сегментът е отчел най-голям ръст в привлекателността от миналата година насам в сравнение с останалите сектори.

От компанията смятат, че тази тенденция ще се запази и през останалата част от 2012 г. Зад този тренд са движещи сили като атрактивните нива на доходност в сегмента и неговите дефанзивни характеристики в период на икономическа несигурност.

Великобритания е най-привлекателният пазар за покупка на индустриални активи, а този сегмент е най-активният в страната. През 2011 г. най-многобройни сделки на острова са сключили международните инвеститори с дял от 45% от всички покупка на индустриални имоти.

Германия също се радва на повишен интерес благодарение на силното икономическо представяне, което повлия положително инвестициите в имоти.

Вълна от завършени портфейлни сделки в края на 2011 г. доведе до 12% годишен ръст в инвестиции в индустриални и логистични имоти на континента, коментира Джеймс Маркби, директор Инвестиции в индустриални и логиситчни имоти в Европа  за CBRE.

Според компанията тази динамика ще се запази и евентуално ще набере още по-голяма скорост през следващите няколко години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:38 | 13.09.22 г.
fallback