fallback

Търсят се повече служители в сектора на имотите в глобален мащаб

Над 60 на сто от участниците в проучване смятат да увеличат персонала си тази година

08:27 | 06.03.12 г.

Компаниите за недвижими имоти в глобален мащаб се готвят за силен ръст през следващите пет години и в момента планират увеличение на персонала си, пише в нов доклад на базираната в Чикаго агенция за подбор на персонал Ferguson Partners Ltd., цитиран от онлайн изданието World Property Channel.

Над 60 на сто от участниците в проучването смятат да увеличат броя на служителите си през 2012 г., което е скок с близо 70% в сравнение с 2010 г., когато едва 36% от запитаните планираха да наемат повече служители. 

Въпреки този ръст в световен мащаб пазарът в Азиатско-тихоокеанския регион е малко по-консервативен, като 53% от фирмите там имат намерение да засилят персонала си, а 14% планират да го намалят. Повечето от новите позиции ще бъдат за начинаещи професионалисти, а не за високите нива на управление.

В Азия малцина са тези, които ще наемат служители на изпълнителни позиции (14%), докато 54% от участниците в проучването твърдят, че искат да увеличат броя на персонала на начинаещо ниво. Други 54% твърдят, че ще увеличат служителите си на средно управленско ниво.

Търсенето на нови служители в сектора на имотите в Китай нараства, но в Япония бележи спад.

В Европа 30% от фирмите в бранша планират да наемат персонал, показват резултатите от изследването. За сравнение през миналата година такива планове споделиха малко над 25% от запитаните.

Търсенето на нови специалисти в сектора на имотите скача и в Сингапур - 50% спрямо 14% през 2011 г. В Индия то бележи по-умерено повишение - от 25 на 36%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:41 | 19.08.22 г.
fallback