fallback

Palmer Capital придоби Middle Europe, която има инвестиции за 11 млн. евро у нас

Palmer Capital инвестира във и финансира проекти в областта на недвижимите имоти, при които може да се добави стойност чрез управление

16:31 | 29.02.12 г.

Palmer Capital Investments GmbH е придобила 100% от Middle Europe Investments N.V. - компания, базирана в Холандия и управляваща активи за 232 милиона евро, включващи предимно търговски имоти в Чехия, Словакия, България, Румъния и Русия.   От Middle Europe уточниха за Investor.bg, че в България портфейлът им е за 11 млн. евро. Основните инвестиции у нас са в сферата на недвижимите имоти (частни дивелъпмънт проекти), на фондовата борса - в компании от основните индекси - и няколко проекта за дялови инвестиции.

У нас Middle Europe проявява интерес към имоти, обявени за продан от банките, както и към покупка на проблемни банкови кредити.

Новият собственик Palmer Capital има интерес към институционални инвеститори с ликвидни проблеми, фондове и активи за разпродаване и може да помогне за преодоляване на краткосрочни трудности, заявиха от българския офис на Middle Europe.

Middle Europe Investments разполага с офиси във всяка от страните (с изключение на Словакия, която се управлява от Прага), които наблюдават местните пазари и управляват активите на местно ниво.

Придобиването на Middle Europe осигурява на Palmer Capital значително разширена европейска платформа, увеличава мрежата от вече съществуващи офиси в Германия и Чехия, прибавяйки към тях Холандия, Русия, България и Румъния, с което се засилва покритието в региона на ЦИЕ.

Middle Europe е с централен офис в Девентър, Холандия и управлява девет отделни фонда за холандски инвеститори, всичките фокусирани върху Централна и Източна Европа. Тези фондове, както и 25 човека от екипа на Middle Europe ще бъдат присъединени към групата на Palmer Capital.

Palmer Capital е основана през 1992 частна компания, базирана в Лондон и Мюнхен, която е специализирана в инвестирането във и финансирането на недвижима собственост, при която би могло да бъде добавена стойност чрез управление.

Palmer Capital управлява седем фонда за инвестиции в недвижими имоти във Великобритания и Континентална Европа, фокусирани върху сделки за развитие и активно управление. Мнозинството от клиенти на фирмата са европейски институционални инвеститори. Palmer Capital Investments е регулирана от финансовите органи и е допусната да промотира и работи със схеми за колективно инвестиране.

Общите фондове, управлявани от Palmer Capital надхвърлят 1 млрд. евро към януари 2012 г., като компанията наскоро е открила офис в Хонконг с екип от трима специалисти в областта на недвижимите имоти, служещи като канал за достъп на азиатските инвеститори до европейски недвижими имоти, както и за европейски инвеститори до азиатските недвижими имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:51 | 09.09.22 г.
fallback