fallback

Ключовите пазари на имоти в Европа вече са "горещи"

Някои от основните пазари предлагат по-привлекателна доходност в сравнение с държавните облигации

15:34 | 28.02.12 г.

Някои от ключовите пазара на имоти в Европа предлагат по-привлекателни инвестиционни възможности в сравнение с доходността от държавните облигации. Очакванията за капиталов растеж обаче остават слаби, показва актуалния Fair Value Index на DTZ, съобщи онлайн изданието Property EU.

Индексът на консултантската компания за Европа нараства до 36 пункта в края на 2011 г. в сравнение с 27 в края на септември. Стойността на индикатора отразява ревизията към повишение за няколко ключови пазари, макар че прогнозата за пазара като цяло остава непроменена.

Пазарите на търговските имоти в Берлин и Копенхаген са сред "сигурните убежища", прогнозата за които е преразгледана нагоре от "топли" към "горещи". От друга страна прогнозите за Брюксел и Берлин са ревизирани надолу от "топли" към "студени".

Дъблин се смята за пазар със значителен потенциал за растеж що се отнася до инвеститорите, които са готови да предприемат икономически рискове. Прогнозите за пазара на търговски площи, офиси и индустриални имоти в града са преразгледани към повишение от "студени" на "топли".

През четвъртото тримесечие на миналата година има само 9 пазара, определени като "горещи", което отразява песимистичните очаквания за растеж.

"Като се има предвид обаче, че 61 от 98-те пазара, които покрива индексът, са "горещи" или "топли", смятаме, че първокласните имоти предлагат на инвеститорите сравнително привлекателни възможности в един труден икономически климат", отбелязват от DTZ в доклада си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:25 | 19.08.22 г.
fallback