fallback

Имотите на Острова стабилизират цените си

Цените на имотите във Великобритания държат стабилни нива за втори пореден месец

17:07 | 27.02.12 г.

Жилищата в Лондон поддържат стабилни нива за втори пореден месец през февруари благодарнеие на сезонното засилване на търсенето и факта, че много кандидат-купувачи бързат да направят сделка, преди да изтече срокът на мярка за освобождаване от данъци, сочат данни на Hometrack Ltd., цитирани от Bloomberg.

Средната цена на жилище в Англия и Уелс остава без промяна спрямо януари и с 1,4% под нивата отпреди година. Броят на потенциалните купувачи, регистрирали се в агенциите за недвижими имоти, се е увеличил с 18%, което е най-сериозното повишение от пет години насам.

Данните отчасти отразяват желанието на хората да се възползват от двугодишна мярка за освобождаване от имотен данък за купувачите на първи дом на стойност под 250 000 паунда, която изтича през март.

Според Hometrack балансът между търсенето и предлагането предполага цените на имотите отново да тръгнат надолу през идните месеци, тъй като банките затягат кредитирането, а британците са притиснати от държавните бюджетни съкращения и нарастващата безработица.

През този месец спад на цените е отчетен в 6 от 10-те региона, следени от Hometrack, в три района промяната е малка, а в Лондон е налице 'леко повишение".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:34 | 13.09.22 г.
fallback