fallback

Отменят едно от най-големите изложения за имоти в ЦИЕ

Real Vienna трябваше да се проведе през май за седма поредна година, макар и в променен формат

13:20 | 24.02.12 г.
Автор - снимка
Създател

Тазгодишното издание на едно от най-големите изложения за недвижими имоти в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) Real Vienna ще бъде отменено, съобщават организаторите.

Още миналата година бе решено, че събитието няма да се състои в досега познатия формат, като вместо него бе решено да бъде проведена специализирана конференция Real Vienna Convention, която бе насрочена за 23 и 24 май 2012 г.

В продължение на шест поредни години Real Vienna събираше множество изложители и посетители от сектора на имоти, сред които имаше и редица български участници – частни инвеститори, строители, както и държавни организации и институции като Столична община и др. Няколко поредни години конференцията включваше и специален панел, посветен на пазара в България.

По данни на организатора, австрийската компания Reed Exhibitions Messe Wien, миналогодишното събитие е било посетено от близо 4400 професионалисти. В изложението са участвали 150 компании с щандове на обща площ от 3500 кв. м.

Събитието бе посветено на бума на пазарите в Централна и Югоизточна Европа преди кризата. Именно това беше и регионът обаче, който бе най-тежко засегнат от финансовата криза в периода след 2009 г., коментират от компанията.

Дейността на инвестиционния и строителния сектор в региона в момента е на исторически ниски нива, като на много места дори е изцяло спряла.

За жалост трябва да осъзнаем, че затруднената икономическа ситуация на пазарите в региона на ЦИЕ в момента и в бъдеще не ни позволяват последващи дейности. Въпреки огромните усилия и предварителната работа от организационния екип, подготвената за 2012 г. конференция нямаше да постигне задоволителна представителност, нито да гарантира икономическата ефективност на участниците, посочват организаторите.

Като отговорен организатор ние решихме да прибегнем до тази крайна мярка за отмяна на събитието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:10 | 24.02.12 г.
fallback