fallback

Мениджъри в сектора на имотите очакват повишение на заплатите си през 2012 г.

Бонусите обаче не растат с темповете отпреди кризата, посочват експерти

15:40 | 16.02.12 г.

Болшинството (83%) от професионалистите, които управляват портфейли от корпоративни имоти, са получили увеличение на базовата си заплата през 2011 г., показват резултатите от глобално изследване на възнагражденията, проведено от CoreNet Global и FPL Associates. За сравнение през миналата година този дял е бил 64%.

Освен това 81% от анкетираните очакват още увеличения на възнагражденията през 2012 г., сочат данните, цитирани от онлайн изданието Property Magazine. Ръстът на заплатите е свързан с по-високите нива на инвестициите и строителната дейност при отделите за корпоративни имоти. От 2010 г. до 2011 г. 50% от участниците в изследването отчитат засилване на дейностите по придобиване в сравнение с 43% за периода 2009-2010 г. В същото време 36% твърдят, че има засилване на строителните дейности спрямо 32% година по-рано. Освен това през 2010 г. делът на лицата, получили по-големи парични бонуси в сравнение с 2009 г., е нараснал повече от два пъти спрямо онези, които са получили по-малки допълнителни възнаграждения за същия период.

В глобален мащаб ръководните служители в сферата на корпоративните имоти са реализирали средно 5% увеличение на базовата си заплата през 2011 г. През 2012 г. голяма част от анкетираните (над две-трети) очакват да получат увеличение на базовата си заплата от средно 4%. "След като вече няколко години следим тази информация, действително наблюдаваме ясна възходяща тенденция при възнагражденията за лицата, управляващи корпоративни имоти в световен мащаб", коментира Анджела Кейн, главен изпълнителен директор на CoreNet Global. "Календарната 2011 г. се оказа силна за корпоративните имоти, затова професионалистите очакват пропорционални повишения на възнагражденията си. Въпреки че бонусите ще продължат да нарастват, а търсенето на хора с качества се засилва, стимулите все още изостават от равнищата преди рецесията", допълва управляващият директор на FPL Джеръми Баноф.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:39 | 16.02.12 г.
fallback