fallback

Неправителствена организация в Хонконг смята да забрани спекулациите с нейни жилища

Housing Society обмисля налагането на петгодишен мораториум върху препродажбата на жилища от комплекса й Heya Green

12:14 | 06.02.12 г.

Неправителствената организация Housing Society от Хонконг, която работи в жилищния сектор, обяви, че обмисля вариант да наложи петгодишна забрана за препродажба в първия си частен жилищен проект Heya Green с цел да ограничи спекулативните сделки, съобщи местното онлайн издание The Standard.

"Ако жилищата са за задоволяване на собствените жилищни нужди, хората не биха имали нищо против ограничението", пояснява президентът на организацията Юн Ка-син.

Предварителните продажби на жилищата в проекта ще стартират през април. Това е първият проект в Хонконг, който дава приоритет на местните жители, особено на онези, които сега живеят в същия квартал.

Четири пети от 327-те апартамента в комплекса Heya Green ще са с две спални и с площ от около 52 кв. м, а останалите ще са с три спални и с площ от 72 кв. м. Цените ще варират от 3,42 млн. хонконгски долара до 5,46 млн. хонконгски долара за жилище.

В същото време през почивните дни сделките на вторичния пазар на имоти в Хонконг достигнаха най-високото си ниво от 21 седмици. Десетте основни жилищни проекта регистрираха 33 продажби в сравнение с 22 преди седмица, сочат данни на Midland Realty.

Що се отнася до новите жилища проектът Coronation в Западен Кулун регистрира девет продажби на апартаменти с три и четири спални през почивните дни. Огледите са нараснали с 30% спрямо предходната седмица. До момента строителната фирма е продала 650 апартамента в комплекса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:19 | 01.09.22 г.
fallback