fallback

Компания с потенциален интерес към имоти у нас създаде фонд за 600 млн. евро

Потенциалът на фонда за инвестиции в цяла Европа заедно със заемния и реинвестирания капитал е в размер на 2,5 млрд. евро

16:24 | 09.01.12 г.
Автор - снимка
Създател

Инвестиционната компания AXA Real Estate Investment Managers обяви, че е завършила привличането на капитал за своя нов фонд за имоти Development Venture III (DVIII), след като е набрала 589 млн. евро. Досега фондът е инвестирал в луксозна офис сграда в Лондон и три в Париж.

DVIII, който ща разполага с инвестиционен капацитет от 2,5 млрд. евро със заемния и реинвестирания капитал, е привлякъл широк спектър от инвеститори. Общо 54% от тях са пенсионни фондове, 24% - застрахователни компании и 15% държавни фондове от Северна Америка, Близкия Изток и Европа.

Общо 65% от инвестициите са дошли от настоящи инвеститори на компанията, от първите два фонда от серията Development Venture, които досега са завършили инвестиции в размер на 2,3 млрд. евро. Вътрешната норма на възвръщаемост на тези два фонда е била брутно над 40% на проектно ниво, казват от компанията.

Наред с четирите проекта, в които досега сме инвестирали, вече започваме да набелязваме подходящи инвестиции, сред които са инвестиции в земя или спекулативни проекти като реновиране на сгради. Очакваме да видим още повече такива възможности през 2012 г., успоредно с адаптирането на сектора на имотите към новата икономическа действителност, коментира Лоран Вуан, директор Опортюнистични фондове в AXA Real Estate Investment Managers.

През 2007 г. от AXA Real Estate бяха съобщили за Investor.bg, че смятат да привлекат 1 млрд. евро за инвестиции, включително и за проекти в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:15 | 14.09.22 г.
fallback