fallback

До лятото ще бъдат премахнати незаконните сгради на „Златна перла“

Издадени са 2 100 заповеди за събаряне на строежи в цялата страна, съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова

11:28 | 03.01.12 г.
Автор - снимка
Създател

През тази година ще бъдат премахнати около 1500 незаконни сгради. Досега са съборени високи строежи не само около язовир Ивайловград, но и на други места из страната.Това съобщи в интервю за bTV министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

През изминалата 2011 г. са премахнати около 1300 незаконни сгради, от които най-много са били в областите Бургас, София и Пловдив.

Павлова посочи, че досега са издадени 2100 заповеди за премахване на незаконно построени сгради, които предстоят да бъдат изпълнени през тази година. От тях 600 заповеди са влезли в сила, а по останалите се водят съдебни дела.

"За 2012 г. мисля, че ще се стигне до премахване на около 1500 сгради", заяви Павлова.

Навсякъде, където съдебните процедури са приключили и има влезли в сила заповеди за събаряне, сградите ще бъдат премахнати, заяви още Павлова.

"Златна перла" с всичките й десет незаконни постройки ще бъде един от първите обекти, които ще бъдат премахнати и това вероятно ще стане до средата на годината", подчерта Павлова.

Имаме уверения, че това лято няма да има проблем с чистота на морето край Варна заради извършването на така нареченото дълбоководно заустване на тръбите, коментира още министър Павлова.

В бъдещия интегриран проект е предвидено изграждане на пречиствателна станция във Варна, посочи още министър Павлова. В региона на Созопол към момента „положението е по-притеснително, но се надяваме до лятото проблемът по проекта за заустване да бъде решен и пречиствателната станция да бъде изградена", каза още Павлова. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:49 | 12.09.22 г.
fallback