fallback

Британското правителство с нови мерки за стимулиране на жилищния пазар

Властите предвиждат значително увеличение на отстъпките по социалната програма „Right to Buy“

16:33 | 29.12.11 г.

Британското правителство смята да преразгледа програмата си „Right to Buy“, за да насърчи възстановяването на пазара на имоти, пише онлайн изданието Property Wire.

Новите предложения на властта на Острова предвиждат значително увеличение на отстъпките, предлагани по схемата. Очакванията на управляващите са да бъдат подпомогнати близо 2 млн. наематели на социални жилища да купят свой собствен дом.

Програмата действа от близо 30 години, но ограниченията за отстъпките, въведени през последните няколко години, буквално са я обезсмислили, посочва изданието. През миналата година по нея са продадени по-малко от 4 хил. жилища в сравнение с 84 хил. при пика й преди по-малко от десет години.

В момента правителството предлага горната граница на отстъпката при покупка на жилище да се увеличи до 50 хил. паунда. Целта е да се повиши достъпността на жилищата в условията на силно стагниран пазар на имоти.

Предстои предложенията да бъдат обсъдени с ключови партньори, включително и собствениците на жилища, отдавани под наем, кредитори и организации на наемателите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:45 | 20.08.22 г.
fallback