fallback

Европейският инвестиционен пазар на имоти губи блясъка си

През октомври са сключени сделки с имоти на стойност едва 4,5 млрд. долара, показват данни на изданието PropertyEU

16:51 | 14.12.11 г.

Продължаващата икономическа криза е допринесла за спада на инвестициите в Европа през октомври - месецът, който обикновено бележи началото на най-натовареното тримесечие на годината, сочат резултатите от анализ на онлайн изданието PropertyEU.

В доклада пише, че най-голямата сделка за периода е подписването на предварително споразумение от страна на TIAA-CREF за закупуването на търговския център PEP в Мюнхен. Според информации в медиите американският учителски пенсионен фонд ще плати около 400 млн. евро.

Сделката на американския гигант Cerberus, който купи портфейл от магазини на веригата Metro за 1 млрд. долара, както и на Canadian Pension Plan Investment Board, който придоби дял от 50% в Centro Oberhausen за 270 млн. долара, също се нареждат сред по-интересните на Стария континет.

Данните на PropertyEU Research показват, че през октомври са сключени сделки с имоти на стойност едва 4,5 млрд. долара в сравнение със 7 млрд. долара през септември и 6 млрд. долара през октомври 2010 г.

Преди да се разрази дълговата криза в еврозоната брокерите и инвеститорите прогнозираха силно повишение на инвестициите към края на годината - период с традиционно високи обеми. Икономическите сътресения обаче сложиха край на подобни надежди.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:36 | 19.08.22 г.
fallback