fallback

Американците се опасяват от поносимостта на цените на жилищата

Повечето американци смятат, че инвестицията в собствен дом си заслужава въпреки цялостния песимизъм, показват резултатите от проучване

10:50 | 12.12.11 г.

Поносимостта на цените на жилищата в САЩ е основен проблем за домакинствата, които смятат да инвестират в имот през следващите 12 месеца въпреки продължаващото понижение на цените, пише онлайн изданието Inman News.

Резултатите от проучване на Bank of America сред повече от хиляда души показват, че 62% от тях са се консултирали с кредитор или са правили собствено проучване в интернет, за да се спрат на вариант за месечни ипотечни вноски, които могат да си позволят.

Анкетираните посочват, че биха посъветвали свои близки, готови да инвестират в жилище, да не купуват имот, който не могат да си позволят.

Въпреки песимизма на американците, 62% от участниците в проучването смятат, че купуването на дом при сегашните пазарни условия е добра инвестиция за следващите 10 години.

Финансовата институция е направила проучване сред домакинства със среден доход от 50 046 долара, които в момента изплащат ипотека или планират да кандидатстват за кредит за покупка на жилище през следващите 12 месеца.

Повечето от участниците в изследването (86%) имат собствено жилище, 12% живеят под наем, а 2% живеят с родителите си.

От планиращите да закупят собствено жилище догодина, 74% твърдят, че имат намерение да използват собствени спестявания за първоначалната вноска.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:39 | 30.08.22 г.
fallback