fallback

Застрахователите предлагат най-конкурентно кредитиране за имоти в Европа

Делът на застрахователите в сегмента на кредитиране на имоти, който е все още сравнително нисък, се очаква да расте през идните години

14:16 | 09.12.11 г.
Автор - снимка
Създател

Застрахователните компании предлагат най-конкурентните условия при ипотечното кредитиране за пазара на имоти в Европа, пише в нов доклад.

Специално по отношение на пазара във Великобритания застрахователите представляват 14% от всички кредитори на пазара на имоти, които в момента отпускат ново финансиране, показват резултатите от проучване на CBRE.

Застрахователите са привлечени към тази вид дейност поради някои специфични регулаторни промени, добрите условия за възвръщаемост и растящата диверсификация на активите в сектора.

Въпреки че броят на сделките от страна на застрахователите в краткосрочен план се очаква да остане нисък, от компанията смятат, че за в бъдеще той може да достигне 20% от британския пазар на кредитиране на бизнес имоти.

„Застрахователните компании продължиха да разширяват своя капацитет за кредитиране през 2011 г., въпреки че ефектът от тяхното нарастващо присъствие се усеща в най-горния сегмент на пазара на имоти“, коментира Натал Джостра, директор Дългово консултиране за Великобритания, Европа, Близкия Изток и Африка в CBRE.

„Досега повечето от техните кредити са по-големи от средното за пазара, отпуснати срещу най-качествените имоти по отношение както на локация, така и на условия.“

От компанията смятат, че през 2012 г. на пазара ще се появят и нови застрахователи, които ще предоставят кредитиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:16 | 14.09.22 г.
fallback