fallback

Отчуждават се имоти край Първомай за ремонта на жп линията до Свиленград

Финансирането на процедурите ще е за сметка на транспортното министерство, решиха министрите на днешното си заседание

14:30 | 07.12.11 г.

Министерският съвет взе решение за отчуждаване на частни имоти или части от тях за реконструкцията и електрификацията на отсечката Крумово - Първомай от ж. п. линията Пловдив - Свиленград, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Имотите са в землището на град Първомай. Отчуждаването им ще стане със средства на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, реши кабинетът.

На заседанието си министрите решиха още да предоставят управлението на средновековната крепост "Кракра Пернишки" на общината в Перник. До момента имотът се стопанисваше от Министерството на културата.

С друго решение се дава право на две болници да продадат имоти, за поддържането на които нямат средства.

Детската специализирана болница за долекуване и продължително лечение на белодробни болести "Царица Йоанна" в Трявна ще продаде апартамент на сегашния му наемател, който е служител в лечебното заведение, а  Специализираната болница за рехабилитация "Тузлата" в Балчик ще продаде два апартамента и един търговски обект.

Поради отпаднала нужда кабинетът отне от Националната агенция за приходите правото на управление върху имот публична държавна собственост и го прехвърли безвъзмездно на община Разград.

Общината в Тетевен пък получи двуетажна административна сграда, в която се помещават териториалните звена на различни държавни структури, тъй като областната администрация в Ловеч не разполага със средства за ремонт и поддръжка на сградата.

За изграждането на архивно стопанство Националният осигурителен институт получи безвъзмездно за управление имот в Нови Искър.

Правителството обяви и шест масивни и една полумасивна сгради, предназначени за туристически бази в защитената местност "Вола" край Враца, за имоти частна държавна собственост. В момента сградите не се използват по предназначение.

Промяната в статута им ще позволи да бъдат използвани за различни видове туризъм.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:02 | 12.09.22 г.
fallback