fallback

Индустриалните и логистични площи най-добри за инвестиции в Азия

Натискът на европейската дългова криза се усеща и в икономиките от азиатско-тихоокеанския регион, сочи доклад на PricewaterhouseCoopers

13:05 | 07.12.11 г.

Индустриалните и логистични площи са най-добрата инвестиция в сектора на имотите в азиатско-тихоокеанския регион, показва доклад на PricewaterhouseCoopers, цитиран от GlobalPropertyGuide.

На второ място в класацията на компанията е поставен жилищният пазар в региона. Следват го офисите, търговските площи и накрая – хотелите.

Проучването на консултантите обхваща 21 азиатски пазара на имоти и се базира на отговорите на 360 професионалисти от сектора на имотите – инвеститори, строители, брокери и други.

Участниците в изследването смятат, че глобалната търговия може да се превърне в основен двигател на сегмента на индустриалните имоти, затова и очакват ръст на търсенето в крайбрежните райони.

На пазара на жилища предпочитани за инвестиция са многофамилните сгради. Големите търговски центрове пък продължават да привличат водещи световни марки.

Според доклада Сингапур за трета поредна година оглавява класацията за най-добра дестинация за инвестиции в бизнес имоти. Следва го Шанхай, а третата позиция е за Сидни. Първата петица се допълва от Чунцин и Пекин.

Консултантите предупреждават, че икономическите сътресения в Европа и САЩ влияят сериозно върху икономиката на азиатско-тихоокеанския регион, което на свой ред се отразява негативно на инвеститорското доверие. Опасенията за нова рецесия предизвикват безпокойство и несигурност в икономиките, както и в пазара на имоти през следващите 12 месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:35 | 20.08.22 г.
fallback