fallback

Купувачите в Хонконг няма да бъдат заблуждавани за реалната площ на жилищата

Местното правителство прие нов закон, според който само балконите, но не и общите части, могат да се включват в брутната площ на жилищата за продажба

11:47 | 01.12.11 г. 6

Правителството на Хонконг предприе нови мерки, с които да се справи с надценяването на площите при новото строителство, след като купувачи започнаха масово да се оплакват, че в брутната площ на жилищата се включват и общите части на сградите, пише Telegraph.

Според новите правила в площта на жилищата може да се включват площите на балконите, но не и на общите части на сградата. Мярката се очаква да бъде приета и да влезе в сила в началото на 2012 г.

За нарушителите, които заблуждават купувачите, е предвидена максимална глоба в размер на 5 млн. хонконгски долара и седем години затвор. По-незначителните нарушения ще бъдат наказвани с глоби от 100 хил. хонконгски долара.

Освен това новият закон ще задължава строителните предприемачи да подготвят информационна брошура за всеки имот минимум седем дни преди стартирането на продажбите. В брошурата задължително ще бъде включен адресът на жилището.

Три дни преди началото на продажбите пък строителите ще са длъжни да изкарат публично цените на предлаганите жилища.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:29 | 13.09.22 г.
fallback