fallback

Дубай ще прави одити на строителните проекти

Регулаторната агенция в сектора на имотите иска да засили прозрачността в имотния бранш

18:30 | 16.11.11 г.

Агенцията за регулиране на недвижимите имоти (RERA) в Дубай е акредитирала 18 одиторски фирми да извършват финансови проверки на строителни проекти в емирството, съобщи онлайн изданието Property Wire.

Агенцията обяви инициативата в рамките на стратегия, която има за цел да засили мерките за добро управление в сектора и да увеличи прозрачността.

"Гледаме на този ход като на крайъгълен камък в покриването на стандартите за финансово одитиране в имотния бранш в съответствие с най-добрите практики на компаниите за одит на недвижими имоти и проекти", заяви представител на RERA.

Одиторите ще представят подробни финансови доклади за проверените проекти. Те ще трябва да проучат и оценят финансовото състояние на фирмите, кандидастващи за стартиране на проекти в сферата на имотите в Дубай.

"Тази система ще даде на регулатора възможност да получи пълна информация за компаниите за недвижими имоти и техните проекти. Одитирането и оценката ще засилят доверието и прозрачноста в сектора, а също така и ще подпомогнат развитието и растежа на емирството", допълни представителят на агенцията.

Миналия месец Дубай обяви, че първата харта за управление, насочена към строителите на недвижими имоти и целяща да подобри прозрачността в сектора, ще бъде въведена до януари 2013 г.

През следващите три месеца компаниите за недвижими имоти в емирството ще бъдат обучавани какво означава хартата, преди по нея да бъдат направени финалните изменения.

Предложението за създаването на хартата е част от девет инициативи, стартирани от министерството на земята в емирството. Инициативите имат за цел да засилят възстановяването на изпадналия в криза пазар на недвижими имоти в Дубай, където цените в момента са с 50% под пиковите си нива от 2008 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:06 | 05.09.22 г.
fallback