fallback

Вълненията в Гърция отварят възможност за сделки с имоти в Лондон

Броят на богатите гърци, търсещи имоти в британската столица, расте от икономическите вълнения през лятото, твърдят брокери и строители

17:41 | 04.11.11 г.

Jones Lang LaSalle, втората по големина консултантска компания за имоти в света, планира да спечели от желанието на богатите гърци да преместят парите си в сравнително по-сигурните имоти в Лондон, след като страната им бе обхваната от политическа и икономическа несигурност, пише Reuters.

Компанията се надява да започне да маркетира жилища в Лондон сред гърците през идните седмици на цени от 250 000 паунда, което е под ценовия диапазон на богатите, много от които вече са вложили средствата си в недвижими имоти в британската столица.

Като част от плана, фирмата ще сключи договори за партньорство с гръцки компании, за да продава имоти на стойност до 5 млн. паунда, съобщи директорът на жилищния отдел в Jones Lang LaSalle Тим Райт. За жилища, струващи над тази сума, купувачите обикновено пътуват, за да видят имота с очите си, допълва той.

"Искаме да намерим път до пазара възможно най-бързо", казва той. "Ще видим дали апетитът на хората е толкова висок, колкото се твърди. Ще опипаме почвата с райони като Кенсингтън и Челси и след това ще преминем към по-малко ексклузивни части на Лондон, ако търсенето е достатъчно силно".

Броят на богатите гърци, търсещи имоти в Лондон, расте от икономическите вълнения през лятото, твърдят брокери и строители.

Те са част от все по-големия брой чуждестранни купувачи на скъпи жилища в центъра на Лондон, които са привлечени от стабилността на пазара и сравнително слабите позиции на лирата. Около 55% от жилищата в центъра на Лондон, продадени за над 2 млн. паунда, са купени от чуждестранни купувачи през годината, завършила в края на септември, в сравнение с 49% година по-рано, сочат данни на консултантите от Knight Frank.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:14 | 08.09.22 г.
fallback