fallback

Предприемач вижда златна мина в неизползваните метростанции в Лондон

Бивш шеф от JPMorgan Chase е подготвил амбициозен план за преобразяването на 26 неизползвани станции и бомбоубежища, като очаква приходи от 300 млн. паунда годишно

13:12 | 09.09.11 г.

Бивш директор от JPMorgan Chase & Co. планира да превърне 26 от неизползваните метростанции и бомбоубежища в Лондон в магазини и туристически атракции, след като е събрал 200 млн. паунда от инвеститори, съобщи Bloomberg.

Аджит Чеймбърс, главен изпълнителен директор на Old London Underground Co, вече е провел среща с кмета на британската столица Борис Джонсън, за да обсъди идеята си. Предприемачът се е съгласил да даде информация за потенциални места, разходи и работата, нужна за преобразяването на гарите.

"Уточнили сме условията по строителството и необходимата инвестиция, имаме и осигурено финансиране за реновиране на подземните пространства", заяви Чеймбърс в интервю, но отказа да назове инвеститорите.

Първият обект - станцията Бромптън Роуд, ще бъде отворен навреме за Олимпиадата през 2012 г. Станцията, която е собственост на министерството на отбраната, е затворена от средата на 50-те години, след като е служила за щаб на войскови части през Втората световна война.

Ремонтът на всеки един от обектите ще струва между 17 и 34 млн. паунда. Всички ще бъдат отворени до пет години. Операторът на метрото Transport of London "вече е разгледал подробно тези предложения и подчертава огромните предизвикателства, свързани със сигурността и огромните потенциални разходи", съобщиха от кабинета на кмета.

Чеймбърс обаче е убеден, че може да генерира годишни приходи от 300 млн. паунда, след като превърне занемарените подземни обекти в ресторанти, фитнес салони и арт галерии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:52 | 10.09.22 г.
fallback