fallback

Банки в САЩ преговарят с прокуратурата, плащат милиарди на ощетени инвеститори?

Финансовите институции са предложили сделка, която ще намали наказателна им отговорност в замяна на обезщетения за ипотечните гиганти Fannie Mae и Freddie Mac, разкрива Financial Times

08:17 | 06.09.11 г.

Американските банки, които бяха обвинени от Федералната агенция за жилищно финансиране (The Federal Housing Finance Agency) в САЩ, че са подали невярна информация за качеството на инвестиционните им инструменти, обезпечени с ипотеки, водят преговори с щатските прокуратури, пише Financial Times, цитиран от Ройтерс.

Финансовите институции са предложили сделка, чрез която да се намали тяхната наказателна отговорност. В замяна те ще платят милиарди долари на ощетените ипотечни гиганти Fannie Mae и Freddie Mac.

Сред банките, които водят преговори с властите, са Bank of America, JPMorgan Chase, Wells Fargo, Citigroup е Ally Financial. Сред обвиненията към банките са, че са назначавали “роботизирани” ипотечни служители, които са подписвали на едро документите за поставяне под възбрана на жилищата с просрочени ипотеки без да ги преглеждат.

Говорител на главния прокурор на щата Айова, който води преговорите с банките, обаче отрече да е постигната сделка, както и отрече слуховете, че такава е възможна. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:19 | 03.09.22 г.
fallback