fallback

Консултанти: Безредиците няма да засегнат пазара на имоти в Лондон

„Икономическата и социална волатилност“ обаче вероятно ще има известен ефект върху продажбите и наемния пазар по света, смятат от Savills

17:25 | 18.08.11 г.
Автор - снимка
Създател

Снимка: hozinja. Лиценз: Creative Commons

Безредиците в Лондон няма да разклатят фундаменталната привлекателност на града за инвеститорите в имоти по света, смятат от консултантската компания Savills.

В своя отчет, в който компанията обявява ръст от 39% в печалбата си за първите шест месеца, тя твърди, че сцените на беззаконие в британската столица, разпространени от световните медии, няма да компрометират репутацията на Лондон като безопасно убежище за чуждестранния капитал.

Наскоро от Британската федерация за имоти (BPF) също коментираха, че броженията не се очаква да се отразят на пазара на имоти в столицата.

Днес Джеруми Хелсби, изпълнителен директор на Savills, казва, че не се забелязват признаци на опасения сред чуждестранните купувачи във връзка с покупката на жилищни или бизнес имоти в града.

„Не сме забелязвали негативен ефект“, коментира той. „Не сме видели оттегляне на купувачи. Смятаме, че това е моментно и животът ще продължи нормално. Фундаментите на Лондон като инвестиционно убежище не са се променили.“

Въпреки това от компанията казват, че „икономическата и социална волатилност“ вероятно ще има някакъв ефект върху продажбите и наемния пазар в международен план през второто полугодие на годината.

Savills отчете печалба преди данъци от 20 млн. паунда за първите шест месеца на 2011 г. в сравнение с 14,4 млн. паунда година по-рано. Продажбите на компанията се повишиха с 10% до 335,8 млн. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:53 | 09.09.22 г.
fallback