fallback

Бивш имот на Катрин Хепбърн се продава за 28 млн. долара

Построена през 1939 г., това е семейната къща на Хепбърн, изградена след разрушаването на старата от ураган и подобрена от новия й собственик след смъртта на актрисата

11:48 | 02.08.11 г.

Бивш имот на легендарната актриса Катрин Хепбърн, която почина през 2003 г., е обявен за продажба с цена от 28 млн. долара, съобщи Ройтерс.

Къщата със 7 спални в крайбрежната община Олд Сейбрук в щата Кънектикът бе продадена за 6 млн. долара и след 2005 г. е реновирана и подобрена значително, заяви брокерът Колит Харън.

Хепбърн, която почина на 96-годишна възраст, прекара последните години от живота си в къщата, построена през 1939 г., след като предишният дом на семейството й е разрушен през 1938 г. от ураган, опустошил голяма част от бреговата ивица на южната част на Нова Англия.

Тухлената къща е на 3 етажа, с 15 стаи и 7 бани, гараж за 2 коли, док и плаж, разположена е на 207 метра от брега.

Актрисата, която спечели 4 Оскара по време на продължителната си кариера, е приела веднъж там и Хауърд Хюз, като сцената залегна във филма „Пилотът“ от 2004 г.

Според Харън продавачът Франк Шиейм, който е строителен предприемач в Ню Йорк, е предпочитал да живее в къщата през последните 8 години, но тя е станала много голяма за него.

А ако на някого от купувачите парите не му достигат за целия имот, той може да вземе само къщата за 18 млн. долара. В общата цена от 28 млн. долара са включени и двата съседни имота, което увеличава над два пъти общата площ на имението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:23 | 06.09.22 г.
fallback