fallback

Отложиха обявяването на конкурсa за плувен комплекс "Спартак"

Наемната цена трябваше да е близо 55 хил. лв. на месец за 32 търговски и спортни обекти

16:35 | 28.07.11 г.

Столичният общински съвет реши да се отложи обявяването на конкурс за отдаването под наем на басейна "Спартак", съобщи БТА.

Предложението дойде от комисията по стопанска политика на съвета, а причината беше създаването на работна група по оформяне на конкурсната процедура и преразглеждането на наемната цена, която трябваше да е близо 55 хил. лв. за общо 32 самостоятелно оформени търговски и спортни обекти.

В мотивите на комисията е посочено, че от стопанисващата до момента плувния комплекс организация - Спортен клуб "Левски", са възразили срещу наемната цена на месец, тъй като според тях тя е непосилна.

Намерението на съветниците беше да се обяви конкурс и в рамките на месец да се събират предложения от спортните организации, кандидати да стопанисват обекта. Работната група ще поиска да се направи нова пазарна оценка и да се определи нова месечна наемна цена за обекта.

Общинският съвет реши през октомври миналата година, че общината ще вземе за управление басейна "Спартак". Собственик на басейна е МВР, а мениджмънтът му временно беше прехвърлен на спортен клуб "Левски".

Намеренията на общината бяха да даде басейна за управление чрез договор за поръчка на общинското дружество "Спортна София", но явно са се отказали от тази идея.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:35 | 28.07.11 г.
fallback