fallback

Столична община ще стопанисва част от Борисовата градина

Сега общината дава около 600 хил. лв. годишно за поддръжката на парка, посочи зам.-кметът Мария Бояджийска

14:24 | 28.07.11 г.

Част от Борисовата градина ще се стопанисва от Столичната община. Това прие днес Столичният общински съвет. Общината ще приеме за стопанисване 32,9 хектара, като в тях парковата територия е 24,9 хектара, а други 8 хектара са територията на Дендрариума, се посочва в решението на съвета.

Приемането на собствеността за стопанисване е с цел по-доброто поддържане на парковата територия, за което общината има ресурс, се посочва в мотивите на предложението.

“Сега общината дава около 600 хил. лв. годишно за поддръжката на парка”, посочи зам.-кметът Мария Бояджийска.

“Поддръжката на парка е изключително скъпа”, каза Вили Лилков, общински съветник от групата на ДСБ. Той допълни, че трябва да се знае колко ще струва стопанисването на Борисовата градина от общината, защото ако сега харчат 600 хил. лв., то после ще се харчат милиони.

„Освен това трябва да се знае какво приема за управление общината, защото в парка има много съоръжения. Паркът трябва да се развива, а това означава още повече пари“, допълни още  Лилков.

Приемането на предложението за стопанисването на парка ще стане след одобрението му от Министерския съвет, тъй като тази част от градината е публична държавна собственост.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:07 | 12.09.22 г.
fallback