fallback

Променя се статутът на 18 военни имота

Складове и полигони стават от публична частна държавна собственост

14:22 | 20.07.11 г.

Статутът на 18 имота с отпаднала необходимост за ползване от Българската армия е променен от публична в частна държавна собственост, решиха министрите на днешното си заседание, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Промяната важи за складове и полигони, които могат да бъдат използвани за стопански цели.

Шест от имотите се намират на ул. "Варненска" в Балчик. Други седем имоти са на ул. "Ген. Заимов" в Ямбол. Един имот е в землището на село Кортен, община Нова Загора. Останалите терени са в землищата на село Алдомировци, община Сливница, село Самораново, община Дупница,  село Средищна, община Ихтиман, и в Русе.

Правителството отмени и свое решение от 2010 г., с което се отнема от Министерството на отбраната част от недвижим имот, публична държавна собственост и се предоставя на Комисията за защита на личните данни. С решението се прехвърлят кредити от бюджета на Комисията за защита на личните данни в бюджета на Министерството на отбраната.

Министерският съвет прие изменения на свое решение за безвъзмездно прехвърляне на имоти, държавна собственост, в собственост на община Ямбол.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:40 | 12.09.22 г.
fallback