fallback

Инвеститор в молове у нас със сделка за компания с активи от 1,4 млрд. долара

Делът на на Plaza Centres в компанията, който тя притежава чрез свое смесено дружество, се оцнява на 57 млн. долара

14:20 | 18.07.11 г.
Автор - снимка
Създател

Търговски център на EDT във Флорида. Снимка: EDT Retail Trust,

Инвестиционната компания Plaza Centres, която има проекти за молове в различни европейски страни, сред които  и България, обяви, че ще финализира придобиването на австралийската EDT Retail Trust, чиито активи са на стойност 1,4 млрд. долара.

Plaza Centres е увеличила дела си в австралийската компания до 96,4% от 47,8% преди това, като компанията смята да купи и остатъчния дял в компанията и да стане собственик на 100% от капитала на EDT.

Купувачът участва в сделката чрез свое смесено дружество, опериращо в САЩ.

Стойността на придобиването на общия остатъчен дял от 52,2%, които вече са закупени или предстои да бъдат купени, е 242 млн. Делът на Plaza в общия дял се оценява на 57 млн. долара.

EDT е листнат инвестиционен тръст за имоти с фокус предимно върху пазара на търговски центрове в САЩ. В момента той притежава 48 мола с обща площ от 1,013 млн. кв. м.

По информация на EDT към края на март 2011 г. нейното портфолио се оценява на 1,4 млрд. долара, като близо 89% от площите в него са отдадени по наем.

У нас компанията има проект за търговски център в Шумен. Наред с това през 2009 г. тя придоби и мажоритарен дял в проект за мол в София. По информация на компанията проектът в Шумен се очаква да бъде завършен през 2013-2014 г. Търговският център в София пък е все още в процес на проектиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:32 | 14.09.22 г.
fallback