fallback

Все повече британци се насочват към имоти в ОАЕ

Промяната в правилата за визите за инвеститори в имоти повишава интереса сред британските купувачи, твърди брокер

18:12 | 15.07.11 г.

Дубай. Снимка: sxc.hu

Неотдавнашно решение на властите да се удължи периодът на визите за пребиваване на чуждестранни собственици на жилища в Обединените арабски емирства (ОАЕ) от шест месеца на три години предизвика нова вълна от интерес сред британските инвеститори, твърди брокер.

В момента чужденците, които имат имоти в ОАЕ на стойност над 1 милион дирхама (272 хил. долара) могат да получават визи за шест месеца, които след това трябва да подновяват на всяка следваща половин година.

"Получаваме много запитвания, основно от Великобритания", казва за онлайн изданието Arabian Business Сам Уани, генерален мениджър на компанията за ипотечно кредитиране Independent Finance. По думите му фирмата му работи с няколко британски кредитни институции, за да създаде специални продукти в отговор на евентуалното търсене.

Цените на имотите в Дубай продължават да падат, а политическата нестабилност в Близкия изток попречи на пазара да отбележи така очаквания подем, посочва в последния си доклад Deutsche Bank.

През май цените в емирството са паднали с 1,2% спрямо предходния месец, а наемите са се понижили с 1%. Спадът на цените на апартаментите през месеца е с 1,3%, а цените на вилите са намалели с 1%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:55 | 08.09.22 г.
fallback