fallback

Германският пазар на бизнес имоти остава "най-привлекателен в ЕС"

Германските банкови институции са по-склонни от европейските си колеги да отпускат заеми, сочи проучване

17:08 | 17.06.11 г.

Германският пазар на бизнес имоти е един от най-привлекателните в Европа на фона на силното възстановяване на местните банки и готовността им да предоставят кредити. Според анализ на Hatfield Philips International, цитиран от изданието IP Real Estate, германските банкови институции са по-склонни от европейските си колеги да отпускат заеми въпреки трудностите, изпитани по време на финансовата криза.

Директорът на Hatfield Partners Стюърт Хотстън обяснява, че "пенсионните фондове се питат дали моментът не е добър за инвестиции в търговски имоти в търсене на инвестиции в активи, които биха могли да действат като защита от инфлацията. Секторът все още крие рискове поради ниските лихвени равнища, засилващата се инфлация и непостоянството. Трябва обаче да правим разлика между британския и европейския пазар. За разлика от Великобритания, където цените на имотите растат при по-бавно икономическо възстановяване, други държави като Германия показват нарастваща увереност".

През март CB Richard Ellis публикува изследване, което показа, че инвеститорите преместват фокуса си към Германия и Централна и Източна Европа.

Джон Уелъм, който оглавява отдела на CBRE за инвестиции в търговски имоти в Европа, твърди, че "стойността на първокачествените търговски имоти се е възстановила почти по същия начин, по който това се случи при офис имотите, като най-силно съживяване се наблюдава при по-стабилните икономически райони. Първокласните търговски центрове в Германия например в момента се търгуват при доходност, близка до пика на пазара през 2006 г."

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:33 | 02.09.22 г.
fallback