fallback

Morgan Stanley и Lehman продадоха компания за жилищни проекти на Балканите

Стойността на сделката за мажоритарния дял на компанията е близо 43 млн. евро

11:41 | 17.06.11 г.
Автор - снимка
Създател

Жилищният проект на Adama - Nordului 96 на едноименния адрес в Букурещ. Визуализация: Adama

Morgan Stanley, Lehman и други инвестиционни компании са продали дела си в компанията за имоти Adama Holding Public Ltd., която има жилищни проекти в редица страни в Югоизточна Европа.

Купувач е австрийската компания за имоти Immofinanz, която преди това притежаваше миноритарен дял в компанията.

Сега тя е придобила остатъчния дял от близо 70%, а стойността на сделката е 42,5 млн. евро.

Сред продавачите са американският хедж фонд Tiger Global, както и британското подразделение на фалиралата инвестиционна банка – Lehman Brothers UK.

След финализиране на сделката Immofinanz, която притежаваше дял в Adama от 2007 г. насам, ще бъде единственият собственик на компанията, сочи съобщение на Immofinanz.

Adama има завършени близо 1500 апартамента в региона от своето създаване през 2005 г. насам. В момента тя има 10 проекта в процес на развитие, които представляват портфолио с обща площ от 1,36 млн. кв. м.

Компанията, която се фокусира предимно върху пазара в Румъния, смята да разшири присъствието си там.

„Нашето портфолио в момента включва редица незастроени парцели“, коментира Даниел Райдл, член на изпълнителния съвет на Immofinanz.

„Целта е да създадем цели градове квартали – интересно предизвикателство, което смятаме да поемем с екипа на Adama веднага, когато румънската икономика докаже, че може да предостави необходимата среда.“

Adama е холдингова компания, базирана в Кипър и с главен офис в Букурещ. Наред с жилищните проекти тя има и някои по-малки по мащаб проекти за офис и бизнес сгради в Украйна, Турция, Хърватска и Молдова. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:09 | 13.09.22 г.
fallback