fallback

Инвестират над 12 млн. лв. в екологична училищна сграда в София

Бъдещата нова сграда Англо-американското училище в Панчарево е призната за най-екологично училище в Централна и Източна Европа

10:02 | 05.05.11 г.

В нова екологична сграда към Англо-американското училище в София, която се очаква да бъде завършена през август 2012 г., ще бъдат инвестирани над 12 млн. лв., съобщи БНР.

Бъдещата сграда е призната за най-екологично училище в Централна и Източна Европа и е предварително регистрирана в програмата LEED, която издава сертификати за зелени сгради по цял свят.

Сред акцентите в новата сграда са покрив от естествена трева, светлинни сензори в стаите и амфитеатър на открито. Освен това, по време на строителния процес училището се ангажира да намали с 50% отпадъците от строителните работи.

Англо-американското училище в София е основано през 1967 г. Намира се в един от крайните столични квартали Панчарево в близост до Витоша. През 2006 г. настоящата сграда получава наградата на строителния бранш „Най-екологична сграда на годината”. Четири години по-късно Българската камара на архитектите признава Англо-американското училище в София като най-устойчивата сграда в страната.

В Англо-американското училище се обучават деца от четири до осемнадесетгодишна възраст. В новата сграда, която ще има разгърната площ от 9 300 кв. м, ще се обучават учениците от средните и горни класове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:57 | 25.08.22 г.
fallback