fallback

Украинец купил най-скъпия апартамент във Великобритания за 135 млн. паунда

Купувачът се очаква да вложи още 60 млн. паунда в дизайн и обзавеждане на апартамента, разположен на три етажа

16:00 | 18.04.11 г.
Автор - снимка
Създател

Най-скъпият апартамент във Великобритания струва 135 млн. паунда, пише FT.

Купувачът е частно лице от Украйна, което е платило цената в брой още в края на бума на пазара на имоти през 2007 г., пише изданието, позовавайки се на информация на британския Поземлен регистър.

Жилището се намира в луксозния жилищен комплекс One Hyde Park в един от най-престижните лондонски райони Найтсбридж.

Апартаментът ще бъде създаден чрез обединяване на два имота, разположени на последните три етажа от комплекса, изграден от строително-инвестиционна компания, управлявана от британските бизнесмени с гръцки произход – братята Кенди. След като бъде завършен, луксозният мезонет ще бъде най-скъпият апартамент във Великобритания, сочи информацията.

Очаква се новият собственик да инвестира още 60 млн. паунда в интериорния дизайн на апартамента, закупен за 135,4 млн. паунда с голи стени и никакво обзавеждане.

Как изглежда луксозният проект може да разгледате тук. Покупката е осъществена чрез офшорен фонд, наречен Water Property Holdings, а правната кантора, участвала в сделката, е базирана в Русия и Украйна. Покупката не е обвързана с ипотека, уточнява FT.

Досега са били продадени 45 апартамента в комплекса One Hyde Park на обща стойност близо 1 млрд. паунда. Наред с това на различен етап са сделки за още 125 млн. паунда.

Въпреки че някои от продажбите са били направени преди години, информацията за тях в регистъра е била публикувана едва миналата седмица. Почти всички апартаменти са били закупени чрез чужди дружества. Един от тях е продаден на компания, наречена Vamespark Investments Corporation, базирана в Либерия.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:45 | 13.09.22 г.
fallback