fallback

Повдигнаха обвинение за пране на пари и документно престъпление на Атанас Вълков

За залавянето на председателя на административния съд в Бургас е използван агент под прикритие

09:52 | 01.04.11 г.

Прокуратурата повдигна обвинение за пране на пари и документно престъпление на председателя на административния съд в Бургас Атанас Вълков, съобщи БТА, като се позова на източници в прокуратурата.

За залавянето на Вълков е използван агент под прикритие. Засега Вълков става в ареста, като се очаква да бъде поискано от съда постоянното му задържане.

Атанас Вълков беше задържан заради това, че уговарял сделка за имот на стойност над 2 млн. евро, придобит с фалшиви документи. 12-те декара земя са в землището на Несебър, като те са придобити от майката на Вълков с фалшиви документи, уточниха разследващи. Тя "купила" имота от наследници, без те дори да знаят, че имат такъв имот.

Вълков е уговарял днес предварителния договор за продажбата на имота на трето лице, като сумата, за която е трябвало да бъде изтъргувана земята, е 2,2 млн. евро. За тази сума е обвинен и магистратът.

Именно купувачът на земята е бил агент под прикритие, уточниха запознати с разследването. Така "сделката" е била контролирана. Разследващи са намерили пишещата машина, с която е написан фалшив документ за придобиването на имота, както и оригиналните документи за него.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:17 | 13.09.22 г.
fallback